Over Bohn Stafleu van Loghum

BSL en TCG bieden samen digitaal onderwijs voor huisartsen

Houten, 4 oktober 2017

Uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum (BSL) en The Competence Group (TCG) gaan samen digitaal onderwijs voor huisartsen aanbieden aan huisartsengroepen en zorggroepen. Het gezamenlijke aanbod bestaat uit bijna 30 geaccrediteerde e-learningmodules over een breed scala aan huisartsgeneeskundige onderwerpen. De samenwerkingsovereenkomst is getekend  door de directies van Bohn Stafleu van Loghum en The Competence Group.

De bedrijven hebben besloten tot samenwerking om gezamenlijk een breder aanbod aan digitaal onderwijs te leveren aan huisartsengroepen en zorggroepen. De onderwerpen van de e-learningmodules lopen uiteen van hartfalen en vallen bij ouderen, tot onderwijs over gezondheidsrecht. Huisartsen krijgen persoonlijk toegang tot de e-learningmodules via de website www.ehuisartspraktijk.nl. Voor grotere groepen huisartsen is het mogelijk om een aanbod op maat samen te stellen.

E-learningmodules voor huisartsen

Huisartsen gebruiken digitaal onderwijs om bij te blijven in hun vak. In een e-learningmodule wordt de huisarts  online in één of twee uur tijd bijgeschoold over een thema. Een module bestaat uit theorie, vragen, video’s,  links naar belangrijke richtlijnen en relevante informatie. Als de huisarts slaagt voor de eindtoets worden de verkregen accreditatiepunten automatisch bijgeschreven in GAIA, het digitale deskundigheidsdossier voor artsen.

cof