Pictogenda App

Pictogenda App is een agenda app waarbij gebruik gemaakt wordt van pictogrammen. Bedoeld voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Let op! Deze app is alleen te gebruiken met een iPad.app2 

De Pictogenda zelf is een agenda met pictogrammen voor kinderen én volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of praten en is in eerste plaats bedoeld als communicatiemiddel. Met behulp va
n de Pictogenda kan de gebruiker makkelijk communiceren met mensen in zijn omgeving over alledaagse gebeurtenissen, activiteiten en afspraken. Daarnaast zorgt de Pictogenda ervoor dat er beter tijdsbesef ontstaat. Hierdoor wordt de gebruiker in staat gesteld een zelfstandiger leven te leiden. De Pictogenda is een belangrijk houvast, omdat alle informatie over het dagelijkse leven vastgelegd wordt en weer opgezocht kan worden. Zo hoeft de gebruiker minder beroep te doen op de mensen in zijn omgeving.

Na het succes van de Pictogenda agenda met (sticker) pictogrammen heeft Pictogenda nu een App voor je ontwikkeld. Deze app is volledige gebaseerd op de Pictogenda. Met deze app kan je eenvoudig met behulp van pictogrammen maar ook met eigen foto’s of afbeeldingen je afspraken en gebeurtenissen inplannen. De App maakt gebruik van exact dezelfde dagkleuren als de Pictogenda, hierdoor kan je beide agenda’s gemakkelijk naast elkaar gebruiken. Als je de iPad draait verandert de app van een week- naar een dagoverzicht.

De App biedt een aantal extra mogelijkheden ten opzichte van de Pictogenda:

  • Je ontvangt een melding voor ieder agenda-itemvulling
  • Je kan zelf pictogrammen maken met behulp van de camerafunctie
  • Je kan bij ieder agenda-item een geluidsfragment opnemen
  • Je kan de Nederlandse en/of de Belgische feestdagen aan en of uitzetten
  • Je kan reeds ingevoerde agenda-items aanpassen en of verwijderen
  • Je kan gemakkelijk zien welke agenda-items geweest zijn
  • Je kan gemakkelijk navigeren naar een andere maand
  • Je kan gemakkelijk terug naar de dag van vandaag
  • Je begeleider of ouders kunnen diverse instellingen aan of uitzetten

De app kun je downloaden in de Apple store. Hierna moet je enkele stappen volgen om deze te installeren. Hoe dit moet lees je hier.

Na het installeren van de app kun je de app 30 dagen gratis gebruiken. Na die 30 dagen kun je ervoor kiezen om voor € 12,- een activatiecode te bestellen. Hiermee kun je de app één jaar gebruiken.

€ 12,- per jaar