Case study Innoforte

Kennis up to date met Bijzijn XL

Wie is Innoforte?

Innoforte is een VVT instelling en biedt wonen, zorg en service. Innoforte richt zich vooral op mensen met dementie en langdurige (somatische) zorg. Om aan te sluiten bij de cliëntvraag van de toekomst maken zij een omslag naar een breed aanbod van woon-, zorg- en servicearrangementen.

Uitdaging

Voor Innoforte is de woonomgeving van de cliënt het vertrekpunt van de zorg. De zorg begint in de woonomgeving van de cliënt met eenvoudige ondersteuning, tot aan complexe zorg op speciale locaties. Innoforte hecht veel belang aan kwaliteit. Zorg en service moeten overeenkomen met wat de cliënt ervan verwacht. Om de kwaliteit op peil te houden is het van groot belang dat verpleegkundigen en verzorgenden hun vak bijhouden. Zij zijn aangesloten bij het kwaliteitsregister V&VN. Daarnaast zijn zij natuurlijk verplicht om punten te halen om het beroep uit te mogen blijven oefenen.

De oplossing

Bij Innoforte heeft elke zorgverlener vanaf niveau 3 een gereserveerd opleidingsbudget als uitgangspunt. Hierdoor is het centraal inkopen van vakinformatie en nascholing een uitdaging. Jolanda Limpers, kwaliteitsmedewerkster bij Innoforte heeft Bijzijn XL intern gepromoot en gevraagd wie wilde instappen. Dit heeft tot een prachtig resultaat geleid; 77% van de zorgverleners zet zijn budget (deels) in voor Bijzijn XL. Door dit mooie aantal kon Innoforte centraal met korting inkopen.

Bijzijn XL is uitgerold voor 140 zorgverleners, waaronder verpleegkundigen en een groot aantal verzorgenden. Zij ontvangen het vakblad Bijzijn XL op de deurmat en hebben op alle locaties online toegang tot het tijdschrift met de bijbehorende kennistoetsen.

Resultaten

“We hebben gekozen voor Bijzijn XL, hiermee kunnen we de kwaliteit op peil houden en helpen we verpleegkundigen en verzorgenden om laagdrempelig online punten te halen. Thuis en op het werk.
E-learning heeft de toekomst.” Innoforte is tevreden over Bijzijn XL, het is gebruiksvriendelijk en laagdrempelig. Innoforte raadt het andere VVT instellingen dan ook aan.

Over Jolanda Limpers

Deze case study is gemaakt in samenwerking met Jolanda Limpers. Jolanda is verzorgende van beroep en heeft verschillende functies binnen Innoforte bekleed waaronder nachtdienst medewerker, teamleider en zorgmanager. De kans om kwaliteitsmedewerker te worden binnen Innoforte heeft zij met beide handen aangegrepen. Haar motto is “we moeten doen wat we zeggen en zeggen wat we doen.”

>> Download de case study