Case study Academie Tandartsenpraktijk

BSL Academy mbo AG voor tandartsassistenten

Wie is Academie Tandartsenpraktijk?

Academie Tandartsenpraktijk biedt basis- en specialistische opleidingen voor tandartsassistenten. De opleidingen zijn praktijkgericht, kleinschalig en worden voor een belangrijk deel op afstand gevolgd. Met blended learning worden assistenten in 4-6 maanden opgeleid.

De uitdaging

Om een zo modern mogelijke opleiding te zijn en te blijven heeft Academie Tandartsenpraktijk een onderzoek gedaan naar de leerwensen van cursisten. Door interviews met cursisten en werkgevers en een emailonderzoek onder oud deelnemers brachten zij deze wensen in kaart. De belangrijkste conclusie is dat cursisten geen belemmeringen willen ervaren in de plek waarop ze leren. Ze willen overal kunnen leren; van de keukentafel, onderweg tot de stage/werkplek. Daarnaast is er een trend waarneembaar naar sneller onderwijs (compacte opleiding) en individueel onderwijs. Cursisten willen in een kort tijdbestek, in klein verband en op maat, klaargestoomd worden voor de praktijk.

De oplossing

Na het onderzoek is Academie Tandartsenpraktijk op zoek gegaan naar samenwerkingspartners die aansluiten bij hun nieuwe visie en doelstellingen. Centraal hierbij staat dat lesstof overal toegankelijk moet zijn, van goede kwaliteit is en herhaling oneindig mogelijk is. Met BSL Academy mbo AG heeft Academie Tandartsenpraktijk een goede oplossing gevonden.

Resultaten

Inmiddels is de BSL Academy mbo AG volop in gebruik genomen en maakt het onderdeel uit van de leeromgeving. “De BSL Academy is eenvoudig toepasbaar en praktisch. Cursisten hebben er heel erg veel aan, ze zwemmen niet langer in boeken en er is meer tijd voor het vak zelf. Het online leren bevalt erg goed en is ook nog eens kostenbesparend. Cursisten nemen stukjes mee voor vragen, docenten delen linkjes via email en tonen content in presentaties. De mogelijkheden worden goed benut en de ervaringen zijn zeer positief, aldus Gerard.”

Over Gerard Bakker

Deze case study is gemaakt in samenwerking met Gerard Bakker, Directeur bij Academie Tandartsenpraktijk. Gerard is sinds 2014 werkzaam bij Academie Tandartsenpraktijk. Hiervoor werkte hij als Senior Professional Service & Sales 3M Unitek, waar hij verantwoordelijk was voor de orthodontische afdeling.

>> Bekijk de case study